De eerste etappe van Orléans naar Loches

We zijn van start gegaan.  Het vertrek en de eerste dagen waren geweldig. Genieten en ieder moment gewoon helemaal opzuigen. Wat is het weer fantastisch.

DSCF3816

Het vertrek, zaterdag 22 maart vanaf het Kerkplein in Malden

Een grootse opkomst, MaJet, Kris, Jos, Rik, Bob en Frank, mijn vismaatjes, medebestuurders van verschillende stichtingen, vrienden, buurtgenoten, Maldenezen, passanten, Loop voor Leven mensen, noem maar op, ze waren er allemaal. Ik heb er met volle teugen van genoten. De paarden werden bewonderd en de spulletjes bekeken. Rond de klok van 10.30 uur stapte ik samen met Renée, de amazone voor de eerste week, in de wagen om de caravan op te halen en definitief richting Parijs t rijden. Burgemeester Paul Mengde en Professor Hoogleraar Frans Corstens spraken ons nog bemoedigde woorden en toe en wensten ons veel succes. Dank daarvoor.

DSCF3861

 

Familie Dirks nog een keer samen op de foto

Familie Dirks nog een keer samen op de foto

 

P1000002

en maar knuffelen

P1000007

wat een drukte

P1000010

DSCF3895

en maar zwaaien

P1000012 P1000018 P1000019 P1000020 P1000021 P1000023 P1000024 P1000026 DSCF3890 DSCF3871

Interview met Piet Verbeeten van PLUS Verbeten en Karin Van Soest van Loop voor Leven

Interview met Jan Verbeeten van PLUS Verbeeten, Malden en Petra van Soest van Loop voor Leven

Wat een mooi afscheid, ik was blij en verrast met jullie allemaal. Velen stuurden overigens ook een succes bericht. Allen dan en tot in juni

 

Lekker op weg met Loop voor Leven

Op de vertrek dag hadden we met alle medereizigers inmiddels alweer € 5.500 bij elkaar gehaald. Een mooie prestatie. Bewonderingswaardig is dat Tonnie van Hest in z’n eentje meer dan de helft bij elkaar haalde. Tonnie namens de Loop voor LevenL hartstikke bedankt. En van Tonnie gaan we nog meer horen, want hij gaat nog mee als ruiter….. ik verheug me erop

Tonnie van Hest met dochter en kleindochter. Ton haalde meer dan de helft van de pegels op voor Loop voor Leven

Tonnie van Hest met dochter en kleindochter. Ton haalde meer dan de helft van de pegels op voor Loop voor Leven

Aankomst op de eerste overnachtings locatie in Pithiviers

De kwartiermakers, Josée, Fons en Hans reden vast vooruit om een mooie plek voor de eerste nacht te vinden. Renée en ik reden er met de paardenwagen en caravan naar toe. In totaal waren we ruim 8 uur onderweg. De stal waar we stonden was ook weer helemaal prima. Gezellig de eerste avond doorgebracht met champagne samen met de familie Breton met vader Richard. Prachtige snor en paardenman met grote bekendheid in Frankrijk.

Richard Breton

”Richard, aparte man maar geweldig en wat een snor hé”

Wij zijn 2 vrienden.....

Wij zijn 2 vrienden….. waar is die 2e fles champagne?

 

P1000032

Het eerste afscheid: Josée, Noud, Richard, Renée en Hans

                                                                                           

Team van de week

Het eerste team van de week is tot nu toe het allerbeste team dat je je kunt voorstellen. Renée Hermsen de amazone, Fons en Josée Temming en Hans de Leeuw. Ze moesten weer stevig aan de slag met het vinden van overnachtings locaties. Daar zijn ze goed in geslaagd. Nagenoeg alle plekken waren “paardenplaatsen”, waardoor Jan&Karel er goed bij kwamen te staan. Lekkere stallen. De Franse families waar we steeds hebben gestaan zijn stuk voor stuk geweldige lui. Gezelligheid, gastvrijheid en behulpzaamheid zijn de kernbegrippen waarmee worden onthaald en verwend. Franse plattelanders zijn geweldig en de uitspraak dat “Frankrijk een prachtig land waar alleen geen Fransen zouden moeten wonen” is complete onzin. Van mij mogen ze, als ze dan toch wegmoeten,  allemaal in Nederland komen wonen !!! Even terug naar het team van de week. We waren het met z’n vijfjes. Het was reuze gezellig en we pasten goed bij elkaar. Lekker gegeten en mooie routes gemaakt. Met Renée Hermsen hele dagen door het Franse landschap dwalen is een genot. Coöperatief, lief, kritisch en volgzaam, af en toe eigenwijs en een hele prettige rijgenoot. Fons, onze gepensioneerde neuroloog liet een paar keer zijn medische ervaring spreken en daar was dan weer iemand mee geholpen, daarbij komt dat hij alle van de bloemetjes en de bijtjes afweet. Josée, zijn echtgenote een zeer behulpzame dame die er prima bij paste en haar stem geregeld liet horen met welgemeende en goede adviezen. Tot slot onze Hans, geboren hulpverlener op vele vlakken. Jongens bedankt en mogelijk tot een volgende keer.

Team van week -1-: v.l.n.r. Hans, Renée, Josée en Fons

Team van week -1- aan het ontbijt: v.l.n.r. Hans, Renée, Josée en Fons

De Loire zien, zijn, dan…………….genieten

We rijden meer dan 2 dagen langs de Loire. Renée noemde het steeds een sprookje. De Meidoorn staat in bloei en je loopt er steeds onderdoor, want aan beide zijden van het pad staan deze prikbomen die tezamen een haag vormen. Sprookje is het zeker. De rivier zelf is ook erg afwisselend; snelle stromen, breed en nagenoeg stilstaand, eilandjes en vooral ontzettend veel vogels, eenden, ganzen, zwanen en ander gedierte. Houd je van buitenritten te paard of van wandelen, ga hierheen. Aan beide zijden van de sloot wandel – en fietspaden, goed aangelegd. Genieten !!!!!!

P1000127 P1000126 P1000131

P1000127 P1000098 P1000093 

Jan&Karel, wereldwonderen

De eerste etappe, de eerste dag. De avond ervoor, tijdens de groep sessie, brachten Renée en ik naar voren dat het weer flink aanpoten wordt en we een mooie tocht van een slordige 1.800 km voorbereid hadden. Ze blikten of bloosden niet en Jan gaf aan het al lang in de gaten te hebben, “per slot van rekening rijd je niet  voor niks zo’n eind”, was zijn redenering. Nou ze gaan ervoor. Sarah Dekker heeft weer voor de nodige spullen voor de paardenapotheek gezorgd en de paarden zijn goed gekeurd en in het bezit van de benodigde papieren. Waarvoor o.a. dank aan Mark Ekkers.

Maatjes Jan&Karel met in het midden stalgenoot en grootste vriendin van Jan onze Karin

Maatjes Jan&Karel met in het midden stalgenoot en grootste vriendin van Jan onze Karin

 

Jan&Karel onze kasteelheren

Tja op een dag hadden  Hans, Josée en Fons een prachtige plek geregeld bij een prachtig kasteel  “Le Gué Péan”. Jan&Karel, onze kasteelheren gingen meteen met de borst naar voren en dachten hier even aan de andere paarden te laten zien wie er een echte plek verdiend hierzó !!!! Ik vond dat ze gelijk hadden, maar niet helemaal. Er liepen twee reuze paarden rond, zonder harnas, maar je kon duidelijk zien dat ze hier thuishoorden. Gelukkig zagen J&K dat ook in en dropen enigszins met de staart tussen de pootjes af naar de hoek van hun weilandje !!!

Voor even noemden we Jan&Karel 'Ivanhoe and Lancelot'

Voor even noemden we Jan&Karel ‘Ivanhoe and Lancelot’

 

Vrijdag 28 maart: WAT EEN DAG !!

Renéetje Hermsen en ik mochten met Jan&Karel een geweldig park in. Nauwelijks binnen renden de wilde zwijnen en herten over en voor ons de paden over. We hadden een geweldige dag. Het pad op zich was minder. Schoongemaakt met de Franse slag, dus zeiknat, modderig enz. Wat dat betreft was het een zware route, maar  wel voor uren uitdagend en bijzonder mooi. Dit was wel de mooiste dag van de week. Zon, weinig, wind en spanning en sensatie met al die dieren en modderige, zompige, paden.

P1000172 P1000173 P1000174

 

 

Wat liepen we afgelopen week en in hoeveel tijd

Zaterdag 22 maart Malden-Pithiviers, 634 KM, 6,5 uur. Rijdag, gezellig met Renée onder weg. De familie Richard Breton te gast geweldige ontvangst.

P1000032

”Richard, aparte man maar geweldig en wat een snor hé”

Zondag 23 maart Pithiviers- Neuville aux Bois, 26,8 km, 7,5 uur. Eerste rijdag, geweldig met fijn weer. Damian en Steffie Houssin verwenden ons lekker. Bij de fam Laurent mochten we douchen en tot onze verrassing kregen we een hele draagzak vol met lekkernijen mee en een doos verse eitjes.

Samen met de familie Laurent op de foto bij het vertrek

Samen met de familie Laurent op de foto bij het vertrek

Maandag 24 maart Neuville aux Bois- La Chappele Saint Mesmin, 43,6 km, 11,5 uur. Fantastische dag met heel klote einde. We waren verdwaald, hadden de verkeerde plaats in de Garmin gezet. Bellen met onze kwartiermakers, die bleken 15 km terug te zitten. Ze hebben ons opgehaald. Een we waren laat thuis. J&K hebben me verrot gescholden omdat ik de Garmin verkeerd had geprogrammeerd. Ze hadden gelijk dus morgen een rustdag. Overigens de paarden waren ook OP. De ontvangst ’s avonds laat door Allain Meunier in de regen was overweldigend. Zijn (tijdelijke ??) vriendin Francine zorgde voor de gezelligheid.

Allain Meunier (zonder zijn Francine) was een geweldige gastheer!

Allain Meunier (zonder zijn Francine) was een geweldige gastheer!

Dinsdag 25 maart rustdag. Lekker spullen schoonmaken en gezellig rondom kijken en dingen doen (Ja Loes, je ding). Bij de Meuniertjes was het goed toeven. Dag doorgebracht met onderhoud enz.

Woensdag 26 maart La Chapelle s.M.- Saint Laurant Nouan, 38,5 km, ruim 7 uur. Prachtige dag met leuke ontvangst. De ontvangst bij springstal Valery Michel en Patrick de Meyer en Laura ook weer groots. Gelukkig konden we hier een paar gadgets van Joris Kaanen achterlaten waar de mensen heel blij mee waren.

Jan, Noud, Jean, Laura, Valery, Renée en Karel

Jan, Noud, Jean, Laura, Valery, Renée en Karel

Karel en.....Charles, twee broertjes???

Karel en…..Charles, twee broertjes???

Jan en Jean??, twee apalosers...

Jan en Jean??, twee apalosers…

 

Donderdag 27 maart, Saint Laurant Nouan- Tour on Sologne , 33,8 km, 6,5 uur. Hele leuk en snelle dag met veel gedraaf en veel snelheid. We hadden het heel goed met aparte bezienswaardigheden. Isabelle Villette, onze gastdame en Laurent en de kleine Pierre hielpen daar waar ze konden.

Met de behulpzame Laurent en Pierre, Isabelle lag nog in bed...

Met de behulpzame Laurent en Pierre, Isabelle lag nog in bed…

Vrijdag 28 maart,  Tour on Sologne- Monthou sur Cher, 37,5 km, 7,5 uur. Prachtige dag met onderweg een hele familie wilde everzwijnen, reeën en herten, maar ook eekhoorns, snuffeldieren en vele rondvliegende irritante vliegjes. Frederic Jousselin zorgde voor enig vermaak maar was steeds druk in de weer met zijn stallen bij een prachtig kasteel ‘Chateau du Gué Péan’, we hebben genoten van de omgeving.

de 2 PK's even ingeruild voor 50 PK, bedankt Fréderic!

de 2 PK’s even ingeruild voor 50 PK, bedankt Fréderic!

 

Zaterdag 29 maart, Monthou sur Cher- Loches, 42,9 km. We doen het eerste stuk met de paarden in de wagen, anders wordt het echt te zwaar. De laatste ongeveer 25 km gaan we te paard verder. Is besproken in de dagelijkse groepssessie met de paarden en die vonden dat een prima idee, dusssss…… We gaan naar Philippe, een bekende van mij in Loches en afgesproken daar de rust en wisseldag op zondag te organiseren. Ik verheug me erop.

Idyllisch plekje bij Loches, wat een plek om te mogen overnachten (en te douchen, eten, ontspannen etc,. etc.)

Idyllisch plekje bij Loches, wat een plek om te mogen overnachten (en te douchen, eten, ontspannen etc,. etc.)

De mannen even 'onder elkaar'

De mannen even ‘onder elkaar’

 

Fons mocht ook een keer op Karel zitten...

Trotse Fons mocht ook een keer op Karel zitten…Josée stond liever naast Jan, met beide beentjes op de grond

 

Deze week, de eerste week, was een prachtige week waarin we met Jan&Karel samen iets meer dan 195 km aflegden. Gelukkig zat het weer mee. De paarden hebben hun condities echt goed verbeterd. Volgende week gaan we het rustiger aan doen. Nu terug naar weken van ongeveer 160/170 km en dat kunnen ze heel goed aan.

Frankrijk een Europees land……..

O ja das zo, maar de volksaard is echt een andere dan richting oosten en zuiden. De plekken waart we zijn geweest werden we overal goed ontvangen en kregen we overal plek. Een borrel of uitgenodigd worden op het eten was er tot nut toe niet bij terwijl in vooral Duitsland, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije dat schering en inslag was. We zijn op elkaar aangewezen en dat is trouwens ook prima, zeker als je van die prima kwartiermakers bij je hebt als afgelopen week.

Maar ……………we zijn lekker onder elkaar.

We zijn op elkaar aangewezen maar reken maar regelmatig zeg ik tegen hem “Jantje ik hou van jou"

We zijn op elkaar aangewezen maar reken maar regelmatig zeg ik tegen hem “Jantje ik hou van jou”

 

Lieve mensen ga er voor en geniet van het leven, loop er eventueel voor

Met Loop voor Leven gaat het ook goed. We zijn vertrokken met een starbedrag van € 6.783,- Wij willen er op onze tocht een veelvoud van maken. Dus kom op en steun.

img019Bliek, Meun, Pos, Snoek en Zeelt hallo kijk hier

Nee nee mensen dit is geen rubriek voor de hengelsporters maar een intermezzo. Op de wisseldag hebben we gelogeerd bij Philippe van Bockstael op Isle d’Auger vlak boven Loches. Philippe ken ik van vorig jaar toen ik met visvrienden onze visweek doorbracht op zijn eiland. Ik heb hem toen verteld van ons avontuur naar Istanbul waar hij als paardenliefhebber helemaal van onderste boven was. “Als je in de buurt bent, kom dan hier logeren. Dat doen we dus. De ontvangst was heel hartelijk. Hij nodigde de pers uit en die komen morgenochtend, zondag een interviewtje maken. Zondagavond kookt Philippe voor ons, dus de nieuwe ploeg heeft mazzel en ik ook.

Even terug naar mijn vismaten. Mannen het is hier geweldig, het water staat lekker hoog en nagenoeg alle bomen rondom het water zijn verdwenen. Mooi viswatertje. Ook de Loire moeten we een keetje aandoen dat is een geweldige sloot  om aan te vissen gaan we zeker doen. Bliek verdomme wanneer ruim jij je visspullen nou eens een keertje op, dat ding ligt gier al meer dan een jaar op de vensterbank van het schijthuis……… !!!

De voerkorf van Bliek lag hier een heel jaar in het toilet te gluren

De voerkorf van Bliek lag hier een heel jaar in het toilet te gluren

Mannen ons viswater geknipt en geschoren

Mannen ons viswater geknipt en geschoren

 

hier volgen nog enkele YouTube filmpjes:

 

 

 

 

 

8 reacties op De eerste etappe van Orléans naar Loches

 1. Piet van Herpen

  Wat een geweldig verhaal weer! Prachtig! Leuk vooruitzicht voor degenen die nog mogen! Veel plezier. Piet

 2. Thijs de Groen

  Noudje, goed onderweg zo te zien en te lezen! Dat eten en drinken regelen we nog wel in Spanje ;-)!

  Ga zo door! Travel safe! Knuffel voor J&K!

 3. MariannA Bakker

  Mooie afscheidsbijeenkomst 22 maart en start van tocht. Wat een prachtige locaties, natuur en ervaringen. Frappant dat gastvrij Frankrijk je toch minder aan tafel uitnodigt dan Oost(blok)-landen.
  De Loop voor Leven -banner staat nog mooi opvallend te wezen bij de statiegeld-automaat van supermarkt Plus in Malden. Het personeel hoort geregeld wel iemand met statiegeld-bonnetje in hand zeggen: “ik heb gedoneerd.” Alle beetjes helpen.

 4. Kris

  Goede start pap, fijn te lezen. Geniet van de volgende week! Komt vast goed met mam en haar broertje en zusje! Kus

 5. Petra van Soest, Radboud Oncologie Fonds

  De verhalen zijn super en wat een mooie route leggen jullie af. Ga zo door en nogmaals dank voor de steun!!!

 6. Marion Verplak

  Volgende week komt Frank. Succes en wij duimen voor beetje mooi weer.
  Leuke verhalen.
  Je nichtje.

 7. Gonny Loves

  We genieten van je verhalen en foto’s. Niek en ik hebben overigens veel gefietst langs de Loire. Voor degene die geen paard heeft is dat ook een goed idee. ‘T was afgelopen week heel stilletjes aan de overkant…ben benieuwd naar de verhalen van Mariette. Goeie reis verder. We genieten mee!

 8. Annette Mengde

  Wat een geweldig verhaal om te volgen, dank voor de vele foto’s. Als paardenfan vind het helemaal fantastisch, wat maken jullie mooie tochten. Avontuur gekoppeld aan een prachtig doel: super combinatie. Knuffel voor Jan en Karel, de helden van het verhaal.

Geef een reactie