Van Parijs naar Sevilla

Tja waarom naar Sevilla-El Rocio. Waar ligt het en is er iets te doen. Nou het dorpje El Rocio ligt aan de rand van een van Spanjes grootste natuurparken, Parque Natural de Donana. Vanuit Nederland ben je met de auto ongeveer 2.500 km onderweg. Een dikke 80 km ten zuidwesten van Sevilla richting Portugese grens kom je in El Rocio aan.

Het is van ouds her een Zigeunerdorp waar jaarlijks op eerste Pinksterdag de Mariaverering en bedevaart plaats vindt. Kijk op http://www.sevillanas.nl/documents/tijdelijkepaginas/rocio.php en geniet. Ook kun je op You tube El Rocio intikken en leuke filmpjes bekijken.
Een groot deel van de zigeunerfamilies in Spanje trekt ieder jaar met paard en wagen naar El Rocio. Het lijkt me geweldig om onderweg verschillende keren bij deze families aan te sluiten. Eenmaal aangekomen gaan we natuurlijk mee feestvieren en met de Mariaprocessie meelopen. Maar eerst maar eens op weg gaan en zien dat we er komen.
De grote groep zigeuners logeert in hun eigen woonwagens langs de rivier Arroyo de la Palmosa. Het schijnt een prachtig gezicht te zijn. Wij hebben een onderkomen gevonden voor ons en de paarden op een camping aan de rand van het dorpje El Rocio.

Zigeuners ontmoeten onderweg

Pinksteren valt in 2014 op 8 juni. Te paard er naar toe betekent dat we ongeveer 18 weken onderweg zouden zijn. Dus halverwege januari in thuis opstappen. Koud, sneeuw, vorst, regen enzovoorts staan je dan te wachten. Ik ga er voor mijn plezier heen en besloot later van start te gaan en het eerste stuk tot en met Parijs met Jan&Karel in de paardenwagen af te leggen. Vandaar van Parijs naar Sevilla.

3 reacties op Van Parijs naar Sevilla

 1. Kris Dirks

  Daar ga je weer…….. Nog 10 dagen…..

 2. Noud

  Hallo allemaal,

  nog 4 nachten in mijn eigen bed en dan de caravan in. Zaterdagochtend vertrekken. Jan&Karel met de paardenwagen en caravan zullen samen met Renée, de eerste amazone op deze trip, en Noud klaarstaan om afscheid van een ieder te nemen die er is. Misschien tot zaterdag ??

 3. Ineke

  Veel succes, veel plezier en een goede reis.
  We volgen je. xoxox

Geef een reactie