De route

De route

22 maart gaat de grote reis beginnen. We vertrekken vanaf het Kerkplein bij het Gemeentehuis van Heumen, alwaar we meteen een grote actie hebben voor het Oncologiefonds. Ik hoop dat er velen komen om samen met burgemeester Paul Mengede afscheid van elkaar te nemen. We hopen op woensdag 5 juni in El Rocio aan te komen.

Route Parijs-Sevilla en Nijmegen-Istanbul

Route Parijs-Sevilla en Nijmegen-Istanbul

De route gaat over Zuid-West Frankrijk en dwars naar beneden Spanje door waarbij we Madrid links laten liggen. Iedere avond bepalen we waar we de volgende daag heenrijden en kiezen een nieuwe overnachtingsplaats uit. Een paardenwagen met daaraan gekoppeld een ruime caravan gaat mee. Overnachten kan dus overal.

Er wordt gedurende de hele reis volgens het volgende 4-daagse schema gereden: 30-40-30 kilometer per dag en de rustdag. Het gemiddelde zal dan omstreeks 25 kilometer per dag bedragen inclusief de rustdagen. Later op de route zal het aantal kilometers per dag minder worden in verband met de warmte. De gemiddelde afstand daalt dan naar 20 kilometer per dag. Ook het voedingsschema van de paarden wordt hierop aangepast.

Met de gastfamilies de route uitzetten

Met de gastfamilies de route uitzetten

De paarden worden tijdens de route goed verzorgd. De meegebrachte hoefijzers worden gewisseld en er vindt regelmatig medische verzorging van de paarden plaats. De chauffeurs zoeken overal naar een hoefsmid, als aan de orde. Onze dierenarts, Sarah Dekker, komt als amazone in de week van 27 april meerijden. Zij kan Jan&Karel dan ff grondig onderzoeken, wat een luxe hé.

Smid onderweg aan het werk

Smid onderweg aan het werk

Sarah, dierenarts ging week mee en onderzocht de paarden

Sarah, dierenarts ging week mee en onderzocht de paarden

De stop- en standplaatsen zullen per dag worden opgespoord door de kwartiermakers en ook ter plekke worden besproken. Deze locaties zullen veelal maneges, paardenpensions, boerderijen of campings zijn. Is er niets te vinden in de buurt, dan gaan we in het wild kamperen.

Voor de terugreis vanuit Sevilla naar Nederland worden de paarden in de paardenwagen geladen en zijn MaJet en ik binnen een paar dagen terug in Malden. We schatten in dat we de voetbalwedstrijd Australië-Nederland op 18 juni thuis kunnen zien !! Maar wat veel belangrijker is, is dat ik persé thuis wil zijn als ons eerste kleinkind wordt geboren. Onze Rik&Fransje verwachten begin juli hun kind. Ik ben er trots op en blij mee. Deze reis draag ik aan die kleine op: “ Welkom in ons midden en geniet met ons mee”.

Fransje&Rik, met z'n drietjes

Fransje&Rik, met z'n drietjes

Maar voordat het allemaal zo ver is, wordt het genieten geblazen op het grote aankomstfeest op 5 juni 2014 aan de Carretera de El Rocío, 21750 El Rocío, Huelva, Huelva, Spanje. Met z’n 25tigen hebben we bungalowtjes gehuurd zodat ik er niet zielig alleen aankom en we aansluitend 4 dagen kunnen feesten.

3 reacties op De route

 1. Francis

  TOPPERTJES! Heel veel succes en plezier gewenst met wat nog komen gaat, ik blijf je/jullie volgen.

 2. Sjoerd Bennink

  Beste overbuurman,
  Wederom alle bewondering voor je geweldige actie. Ik hoorde dat je MaJet zoals je zelf zegt, volgende week naar je toekomt en het eind van de rit als amazone weer meebeleeft. Geniet er samen dan ook van.
  Toch heeft Malden wel weer behoefte om de voorzitter van de 4 Daagse commissie te zien.
  Je weet dat ik ook zelf hier wel enig belang bij heb.
  Succes

 3. ineke

  Succes hoor. Wij zitten nu in El Rocio, het is hier stil, heel stil. Maar daar komt volgende week verandering in. Helaas zijn wij dan al weer verder op doorreis. Veel plezier volgende week.

Geef een reactie